Història PDF Imprimeix Correu electrònic

La història del restaurant Cau del Pescador neix en una antiga casa de pescadors coneguda abans com a Casa Buixaller, sempre de propietat de la família Camús. El nom de Buixaller prové de buixell, nom donat a les politges utilitzades per aparellar les veles dels “pailabots” i vaixells de vela que construïen a les drassanes de Sant Feliu i la casa rebia aquest nom perquè en ella s’hi feien l’armament de vela d’aquests vaixells.
Al 1984, aquesta antiga casa de pescadors en convertí en una fregiduría, que de seguida es passà a ser un restaurant de peix, sempre sota la mà de Josep Camús.
En un inici i durant un temps, Josep Camús s’encarregà de dirigir el restaurant des de la sala però, gràcies a l’ajuda de la seva esposa Núria Amat s’incorporà a la cuina ocupant-hi el lloc principal com a cap de cuina.
En Josep i la Núria, van iniciar una reforma a tot el restaurant, començant pel menjador, unint les dues sales i fent-ne una de més espaiosa tot restaurant-la, cercant una decoració rústica amb un toc de modernitat, sobretot amb la troballa d’unes parets de pedra natural datades del 1800.
Posteriorment, es reformà tota la cuina i els serveis. En Josep, la Núria i el seu fill Jordi, que seguirà el negoci familiar, van ser assessorats per la coneguda empresa d’hostaleria Garcia & Casademont a l’hora de crear i organitzar la cuina del restaurant.  
En Jordi, el fill gran, ha cursat el Grau Superior de Restauració a l’Escola d’Hostaleria Sant Narcís de Girona i actualment, està fent estaigs per diferents restaurants de la zona, com ara als Tinars de Llagostera, per tal d’adquirir coneixements i experiència per, en un futur, fer-se càrrec del restaurant.
La direcció del restaurant està formada per Josep Camús com a cap de cuina i Núria Amat com a cap de sala. També les dues filles Gemma i Núria col•laboren en el negoci familiar.

 

gambes